Blog Image

Prechod z R410A: porovnanie R454B a R32

Okrem výkonu a spoľahlivosti je veľmi dôležité zohľadniť nasledujúce 4 kritériá porovnania dvoch veľkých viacrúrových jednotiek s podobnou kapacitou:

Každé kritérium znázorníme na nasledujúcich príkladoch:

  • Viacrúrková jednotka Trane Sintesis™ Balance s kompresormi SCROLL a R454B
  • Viacrúrková jednotka s kompresormi SCREW a R134a

1 - CHLADIVÁ

R454B ponúka 65% zníženie priameho #GWP vplyvu oproti R134a. Životnosť chladiva R134a v atmosfére je 14 rokov (IPCC AR6), čo má za následok dlhodobý vplyv na globálne otepľovanie, ak sa chladivo dostane do atmosféry.

R454B je jednoznačne voľba, ktorá je šetrná k uhlíku.

2 - UDRŽATEĽNOSŤ

Trane Adaptive Refrigerant System™, patentovaná technológia spoločnosti Trane v systéme Sintesis™ Balance, automaticky optimalizuje náplň chladiva a podchladenie v každom prevádzkovom režime a pri meniacich sa teplotných podmienkach, čo prináša ďalší nárast výkonu a účinnosti. Iné viacrúrkové jednotky túto technológiu nemajú.

3 - ÚČINNOSŤ ZDROJOV A NÁKLADY NA INŠTALÁCIU

V porovnaní s viacrúrkovými jednotkami so skrutkovými kompresormi pracujúcimi s chladivom R134a je viacrúrková jednotka Trane Sintesis Balance v priemere o 45 % menšia a váži podstatne menej. Oboje vedie k reálnemu zníženiu nákladov na inštaláciu (menší a ľahší základ/podkladový rám, ľahší žeriav na prenájom atď.)

4 - PREVÁDZKOVÁ MAPA VYKUROVANIA

Inými slovami, ide o hranice, v ktorých je viacrúrkový systém navrhnutý na optimálnu prevádzku v režime tepelného čerpadla.

Viacrúrkové zariadenie Trane Sintesis Balance s R454B môže pracovať v chladnejších podmienkach okolitého vzduchu (až do -18 °C ) ako viacrúrkové zariadenie so skrutkovými kompresormi a R134a (len do -12/-15 °C). Môže tiež vyrábať teplejšiu vodu - až do 68 °C, zatiaľ čo skrutkové viacrúrkové zariadenie je obmedzené na 61 °C.

Ďalšie informácie o viacrúrkových jednotkách Trane Sintesis™ Balance



Kontaktujte nás

Spojte sa s miestnym odborníkom spoločnosti Trane

Pomôžeme vám nájsť potrebné riešenie

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

 

×

Select Your Language

Selecting a language changes the language and content on the Trane site.

EU ANZ