Blog Image

Udržanie chladu - ako sa spoločnosť Trane Rental Services podieľa na riešení potreby chladiarenských skladov

Keď si ľudia pomyslia na prenájom, zvyčajne si predstavia núdzové situácie - pokazil sa mraziaci box, neprišla nová chladiaca jednotka... Keď ste naozaj v núdzi a výroba je ohrozená, prenájom je zrejmým rýchlym riešením.

Služby prenájmu spoločnosti Trane prišli na pomoc nespočetnému množstvu zákazníkov, ktorí sa ocitli v krízovej situácii. Naša obrovská flotila kontajnerových chladiarenských riešení v celom regióne EMEA - a desaťročia technických skúseností - znamená, že vás dokážeme rýchlo uviesť do prevádzky bez ohľadu na núdzový stav.

Prenájom chladiarenských skladov však nie je určený len na katastrofy! Spoločnosť Trane Rental sa na chladenie (a vykurovanie) pozerá ako na služby, nie ako na produkty. Tento prístup znamená, že odborníci spoločnosti Trane na prenájom pri navrhovaní inovatívnych a nákladovo efektívnych riešení vždy analyzujú celý obraz.

Vývoj nových produktov: testovanie výrobných procesov
Prenájom je jednoznačne skvelou voľbou, keď je potreba sezónna alebo dočasná, alebo keď je potrebné otestovať nový proces alebo výrobok. Takto sa spoločnosť Trane Rental zapojila do spolupráce s dlhoročným výrobcom krmív pre zvieratá v Portugalsku. Spoločnosť pracovala na novom granulovanom výrobku pre hovädzí dobytok, ale zistila, že počas nového výrobného procesu dosahuje samotný výrobok vysoké teploty a problémom je aj skladovanie po výrobe. Hoci väčšinu krmív pre zvieratá možno bez problémov skladovať pri teplote okolia, nový výrobok bol náchylný na kontamináciu červami, pokiaľ nebol ochladený.

Tím spoločnosti Trane Rental navštívil továreň a následne odporučil dve veľké, 6 m kontajnerové jednotky na čerstvé a mrazené potraviny (CFF ). Tieto jednotky sú vysoko energeticky účinné s pokročilým systémom riadenia teploty, ktorý zabezpečuje mimoriadne presnú reguláciu teploty +/- 0,25 °C v režime chladenia a +/- 1 °C v režime mrazenia. Spoločnosť experimentovala s rôznymi teplotnými rozsahmi a zistila, že ideálnym riešením je skladovanie výrobku pri teplotách od -10 °C do -18 °C.

Rýchle rozšírenie
Prenájom kontajnerových chladiarenských skladov je tiež skvelým prostriedkom na rýchle rozšírenie kapacity. To sa ukázalo ako dar z nebies pre utečenecké centrum v Nemecku, ktoré po začiatku vojny v roku 2022 naliehavo potrebovalo podporiť veľký prílev Ukrajincov. Centrum, ktoré poskytuje stovky jedál denne pre utečencov, čelilo bezprecedentnému dopytu. V priebehu 24 hodín od prijatia prvého volania o pomoc bola spoločnosť Trane Rental schopná nainštalovať v centre veľký 40-metrový kontajnerový chladiaci sklad Magnum Plus , ktorý im umožnil veľmi rýchlo zvýšiť kapacitu. Pôvodná doba prenájmu bola len na štyri mesiace, ale vzhľadom na pretrvávajúcu potrebu podpory ukrajinských utečencov sa doba prenájmu teraz predĺžila na neurčito.

Prenájom tiež umožnil talianskemu výrobcovi potravín a farmaceutických prísad rýchlo rozšíriť výrobu pomocou riešenia " supermrazničky" . Spoločnosť, ktorá sa špecializuje na probiotiká a živé kultúry, skladuje veľké množstvá vysokohodnotných polotovarov pri veľmi nízkych teplotách - 50 °C. Kontrola teploty je veľmi dôležitá, pretože ak teplota stúpne nad - 50 °C, výrobky sa stanú nepoužiteľnými. Spoločnosť Trane Rental dodala dva 20-palcové "supermraziace" kontajnery na rozšírenie existujúcich chladiarenských skladovacích zariadení. Teraz sa spoločnosť púšťa do druhej fázy projektu, v rámci ktorej sa neďaleko inštaluje tretí 20-palcový kontajner.

Držať krok s inováciami
Potom sú tu, samozrejme, výhody prenájmu z hľadiska nákladov. Prenájom umožňuje optimálne využiť kapitál a peňažné toky - a vyhnúť sa potrebe investovať do dodatočnej kapacity, keď môže byť potrebná len na krátke obdobie. Ak je potreba krátkodobá alebo sezónna, je určite nákladovo efektívnejšie zabezpečiť si dočasnú prenajatú jednotku s nákladmi alokovanými do prevádzky než dlhodobý majetok, ktorého hodnota sa bude odpisovať.

Zmluvy EaaSY od spoločnosti Trane umožňujú podnikom konať svižne, ako aj využívať výhody najnovších technológií. Spoločnosti sa môžu tešiť z istoty pravidelnej údržby a vysoko spoľahlivej, špecializovanej služby podpory 24 hodín denne, 7 dní v týždni. Flexibilný, moderný a efektívny vozový park spoločnosti Trane Rental dokáže poskytnúť riešenia pre akúkoľvek potrebu chladiarenských zariadení - od +40⁰C do -70 °C - a poskytuje tak špičkové riešenie bez ohľadu na požiadavky. Dodanie je vždy čo najrýchlejšie - a môže byť dokonca v ten istý deň, ak sú výrobky na sklade. Desaťročia skúseností spoločnosti Trane v oblasti chladiacich riešení znamenajú, že spolupracujete s odborníkom, ktorý dokáže využiť špecializované technické know-how a zabezpečiť, aby bol každý projekt realizovaný čo najbezpečnejšie, najrýchlejšie a najprofesionálnejšie.

Prečítajte si príbeh zákazníka chladiarne o testovaní výrobného procesu

Prečítajte si príbehy zákazníkov chladiarenských skladov o rýchlom rozšírení

Prečítajte si príbehy zákazníkov chladiarenského skladu o zrýchlenom rozširovaní

Ďalšie informácie o službách prenájmu spoločnosti Trane


Blog Image

Kontaktujte nás

Spojte sa s miestnym odborníkom spoločnosti Trane

Pomôžeme vám nájsť potrebné riešenie

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

 

×

Select Your Language

Selecting a language changes the language and content on the Trane site.

EU ANZ