Blog Image

Isı pompaları düşük karbon ekonomisine küresel geçişi nasıl hızlandırabilir?

Trane Ticari HVAC EMEA-ANZ'den Louis Rompre, 27 Eylül'de 2023 Avrupa Isı Pompası Forumu'ndaki panelde Trane Technologies'i temsil ediyor.

Avrupa Isı Pompası Forumu, düşünce liderlerini, politika yapıcıları, endüstri devlerini ve etkili paydaşları bir araya getirerek uzmanlık ve yenilikleri paylaşmak, çözümler üzerinde beyin fırtınası yapmak ve ezber bozan düşünceleri teşvik etmek amacıyla her yıl düzenlenen bir etkinliktir. Sektörü ortak bir hedef doğrultusunda birleştiren hayati bir buluşma haline geldi: ısı pompası teknolojilerinin toplumumuzdaki rolünü genişletmek.

Unitary EMEA-ANZ Portföy LideriLouis Rompre, 'Düşük karbon ekonomisine küresel geçişte ısı pompalarının rolü' başlıklı bir yuvarlak masa toplantısına katıldı ve soğutucu akışkanlar, rekabetçilik, verimlilik, teknoloji, enerji yönetimi, termal sistemler ve ısı geri kazanımı gibi alanlarda neden yenilik yapmaya ve sınırları zorlamaya devam etmemiz gerektiğine dair düşüncelerini paylaştı. Salon doluydu ve tartışma oldukça zengin geçti.

"Sektör olarak, küresel enerji sorununu çözme yolunda bugün neler yapabileceğimizi gösterme konusunda daha iyi olmamız gerekiyor. Geleceğin teknolojisi olarak kabul edilebilecek şeylerin çoğu zaten burada. " dedi Louis.


REPowerEU'yu bir "HeatBeat" içinde ilerletmek: Isı Pompası Hızlandırıcısı
Trane Technologies, soğutma ve ısıtmadan elde edilen enerjinin geri kazanılmasıyla elde edilen yenilenebilir elektrikle binaları ve şehirleri karbonsuzlaştırmak için termal yönetim sistemlerini kullanmanın faydaları konusundaki tartışmalara öncülük ediyor.

Louis'in paylaştığı gibi, "Karbonsuzlaştırma söz konusu olduğunda, ısıtmanın elektrifikasyonu bir sonraki büyük sınırdır. Fosil yakıt bazlı ısıtma sistemlerinin verimli, tamamen elektrikli teknolojilerle değiştirilmesi, binaların enerji kullanımını büyük ölçüde azaltacaktır. Isı pompaları bugün büyük bir fark yaratabilir. Bir endüstri olarak, ısı pompalarına geçişi hızlandırmak için hükümetin desteğinin yanı sıra piyasanın da 'katılımına' ihtiyacımız var."
İşte Avrupa Komisyonu'nun REPowerEU planı da bununla ilgili. İddialı hedefler ortaya koyan plan, yeni kurulan ısı pompalarının her yıl iki katına çıkarılması çağrısında bulunuyor. EHPA, 2026 yılına kadar 20 milyon, 2030 yılına kadar ise 60 milyon ilave ısı pompası kurulacağını ve mevcut 17 milyon ünite sayısının aşılacağını tahmin ediyor. Bu hedeflere ulaşmak için Avrupa Komisyonu, 2023 yılı sonuna kadar yayınlanması planlanan bir Isı Pompası Eylem Planı geliştirmektedir.

Komisyonun Enerjiden Sorumlu Üyesi Kadri Simson'a göre ısı pompaları daha temiz, daha çevreci ve geleceğe dönük enerji sistemlerinin yaygınlaştırılmasına yönelik sürekli bir planın parçasıdır . "Isı pompalarına ilişkin eylem planı ancak "binaların enerji verimliliğine ilişkin direktifin kabul edilmesinden sonra" yayınlanacaktır çünkü "bu çerçevede" "ısı pompalarının yayılmasını hızlandırmak ve ısı pompalarının kademeli olarak yeni kazan haline gelmesinin temellerini atmak istiyoruz."


Isı pompaları için durum*
Bilim insanları, mühendisler, politika yapıcılar ve endüstri uzmanları ısı pompalarını iklim acil durumu ve enerji krizi için kilit bir çözüm olarak görmektedir.

Isı pompalarının hızlı bir şekilde yaygınlaştırılması, 2022 yılına kıyasla 2030 yılına kadar binalardaki gaz talebini yüzde 40 azaltarak ve aynı dönemde AB'nin enerji ithalat faturasını 60 milyar Avro düşürerek Avrupa'nın enerji ithalatında dışa bağımlılığını azaltacaktır.

Isı pompaları aynı şekilde önemli miktarda sera gazı tasarrufu sağlamaktadır. Bugün Avrupa'da kurulu olan 20 milyon ısı pompası, atmosferde 54 milyon ton daha az sera gazı anlamına gelmektedir; bu da yaklaşık olarak Yunanistan'ın yıllık emisyonlarına eşittir.

Isınmak için fosil yakıtların ve biyokütlenin yakılması sadece karbondioksit değil, aynı zamanda insanların sağlığına zarar veren diğer hava kirleticileri de yayar. Isı pompaları çalıştıkları noktada hava kir letici yaymazlar - artan kullanımları 2022 yılına kıyasla 2030 yılına kadar AB genelinde nitrojen dioksit emisyonlarını neredeyse yüzde 40 oranında azaltacaktır.

Isı pompaları , kullanım ömrü boyunca AB'deki bir gaz kazanından ortalama yüzde 30 daha ucuz olduğu için tüketiciler için maliyet açısından rekabetçi bir seçenektir .


Öncü
Trane öncülük etmeye devam ediyor. İlerlememizi göstererek, Fransa'daki Annecy Gölü projesi de dahil olmak üzere Isı Pompası Ödülü yarışmasına dört farklı verimli, akıllı ve sürdürülebilir ısı pompası projesi sunduk.

Fransa'daki Annecy Gölü, bir su döngüsü sayesinde Trésums Bölgesi'ndeki 570 eve ısıtma ve kullanım sıcak suyu sağlıyor ve PVG Group'un 4* Le Pélican otelini soğutuyor. Göl kaynağı, gazı %65 yenilenebilir enerji ve geri kazanım ile değiştiriyor. Sistemin kalbinde yer alan üç Trane RTWF ısı pompası, bölgenin doğal güzelliğini değiştirmemek için tamamen yer altına yerleştirilmiştir.

Trane, elektrik enerjisine geçişinizi desteklemek için bir çözüm portföyü sunar. Her uygulama için anlamlı olan ekipman ve bileşenleri seçerek elektrikli HVAC sistemleri tasarlıyoruz. Isı pompaları, karbonsuzlaştırma için önemli bir kolaylaştırıcıdır. Isı pompası sistemlerimiz ısı üretmek yerine ısıyı bir yerden başka bir yere taşır; bina yükünüzdeki veya proses soğutma yükünüzdeki ısıya, dış havaya, atık su veya su arıtma kaynaklarına bakar ve sizin için doğru ısı kaynağını belirleriz. Buradan hareketle, çok çeşitli iklim ortamlarında yıl boyunca ısıtma ve soğutma için sıcaklık, akış ve yedeklilik gereksinimlerini karşılayacak sistemleri yapılandırabiliriz.

Louis, "Değişim yaratıyoruz ve başarı hikayelerimiz artmaya devam ediyor" dedi. "Sektörde güçlü bir sese sahip olmaktan gurur duyuyoruz ve karbonsuzlaştırma çabalarımızı ilerletirken diğerlerini de Trane Technologies'e katılmaya teşvik ediyoruz."

*'Heat Pump Accelerator'dan alıntıdır. Yayın, girişimin koordinatörleri Avrupa Isı Pompası Birliği ve Avrupa İklim Vakfı tarafından 6 Haziran'da AB Enerji Komiseri Kadri Simson'a teslim edildi.

Trane ısı pompaları hakkında daha fazla bilgi edinin

EU-Heat-Pump-Accelerator'ı indirin



Blog Image

Bize Ulaşın

İhtiyaç duyduğunuz çözümü bulmanıza yardımcı olacağız

Size nasıl yardımcı olabiliriz?

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

 

×

Select Your Language

Selecting a language changes the language and content on the Trane site.

EU ANZ