Blog Image

Výkon je šestým důvodem, proč jsou chladiva HFO silnou alternativou čpavku v aplikacích s mírným mrazem.

Při instalaci průmyslového chladicího zařízení v potravinářském, nápojovém nebo mlékárenském provozu je důležité zvážit, zda je NH3 (čpavek) nejvhodnějším chladicím prostředkem. Společnosti, které potřebují mírně mrazivý chladicí systém, se stále častěji obracejí k chladivům HFO (hydrofluoroolefin), aby zlepšily udržitelnost, zvýšily výkon a výrazně snížily náklady.

Ideální chladivo je netoxické, nehořlavé, nevýbušné, nekorozivní, šetrné k životnímu prostředí, levné, snadno se vyrábí a zpracovává a má dobré termodynamické vlastnosti pracující při nízkých tlacích.

Chladiva HFO tato kritéria splňují a při mírných mrazech dosahují lepších výsledků.

GLOBÁLNÍ INOVACE


Chladiče HFO využívají nejnovější světové inovace:
- Adaptivní frekvenční pohon, invertorová technologie. Invertorem poháněné kompresory s proměnným tlakovým poměrem zajišťují optimalizaci za všech provozních podmínek.
- Mikrokanálové kondenzátorové cívky
- Regulátory řídí nejen teplotu solanky. Zajišťují také průběžnou optimalizaci na základě všech nastávajících podmínek. Poruchám lze předcházet sledováním trendů a v případě potřeby aktivně žádat o servisní pozornost prostřednictvím pošty.

POROVNÁNÍ VÝKONU


Výkonnost chladicích jednotek HFO společnosti Trane je certifikována třetí stranou a podléhá testovacím postupům výzkumu a vývoje. To znamená, že ještě předtím, než chladicí zařízení přistane v potravinářském a nápojovém provozu, víte, jak se bude systém chovat a jak budou jeho části a komponenty reagovat společně i jednotlivě, od kompresorů až po kondenzátory.

U ČPAVKOVÉHO CHLAZENÍ NEEXISTUJE UNIVERZÁLNÍ ŘEŠENÍ


Doposud nebyly žádné čpavkové systémy certifikovány nezávislými organizacemi, jako je Eurovent nebo AHRI (Air-Conditioning, Heating, and Refrigeration Institute).
Čpavkové systémy nenabízejí možnost testování před instalací. Často je to až poté, co je chladicí zařízení dodáno na místo, připojeno k případnému novému potrubí a uvedeno do provozu, a teprve poté je možné skutečně zjistit, jak bude fungovat. To jednoznačně představuje finanční riziko a riziko proveditelnosti, zejména pokud by chladič nevykazoval dostatečný výkon nebo pokud by bylo nutné jej dodatečně upravit.

PŘÍKLAD, KDY ROZHODOVALA PŘEDPOVĚĎ VÝKONU


Místní tým společnosti Trane analyzoval spotřebu energie stávajících chladicích jednotek, aby vyhodnotil tepelné zatížení. Ve spolupráci s nimi jsme definovali výchozí hodnoty pro požadavky na chlazení současného zařízení a námi navrhovaného systému HFO. Čísla snadno demonstrovala přínosy výkonu HFO chilleru s očekávanými úsporami energie.

Chladicí jednotky HFO mohou podle ukazatele energetické účinnosti (EER) překonat čpavkové chladicí jednotky až o 25 %. Provozní náklady procesního chladicího zařízení lze z 90 % přičíst elektrické energii potřebné k jeho napájení. Používání chladicích jednotek HFO tedy snižuje spotřebu energie, zvyšuje efektivitu výkonu a zachovává silné, udržitelné a uhlíkově úsporné zaměření.

V SHRNUTÍ


Zatímco čpavek poskytoval nákladově efektivní chladicí médium více než 150 let v chladicích zařízeních pro F&B průmysl, chladiva HFO nyní nabízejí nejlepší vyváženou možnost pro všechny požadavky na procesní chlazení. Chladiva jako R1234ze jsou šetrná k životnímu prostředí a netoxická, mají nulový ODP a GWP nižší než 1. Umožňují snadnou údržbu s omezeným rizikem. A co je velmi důležité, nejlepší úroveň výkonu a účinnosti.


Viz Udržitelné nízkoteplotní systémy HVAC

Více informací o chladivu R1234ze

Kontaktujte nás

Spojte se se svým lokálním odborníkem společnosti Trane

Pomůžeme vám najít nejlepší řešení

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

 

×

Select Your Language

Selecting a language changes the language and content on the Trane site.

EU ANZ