Trane, 120 Santigrat Dereceye Kadar Isıtma Kapasitesine Sahip Exergy Serisi Isı Pompalarını Tanıttı

Yeni Exergy Serisi ısı pompaları, tipik olarak boşa harcanan enerjiyi çıkarır ve geri kazanır ve endüstriyel prosesler, binalar ve bölgesel ısıtma ağları için yüksek verimli ısıtma sağlar.

Brüksel, 15 Aralık 2021 - İç mekan konfor çözümleri ve hizmetlerinin önde gelen küresel sağlayıcısı ve Trane Technologies'in bir markası olan Trane®, "Isıtmanın Elektrifikasyonu" yolunda ilerlemeye devam ediyor ve bugün ısıtma çözümleri portföyünü yeni Trane Exergy Serisi ısı pompaları ile genişletti. Exergy Serisi üniteler 120 santigrat dereceye kadar ısıtma kapasitesi sunar ve endüstriyel proseslerde, binalarda ve bölgesel ısıtma uygulamalarında petrol ve gaz kazanlarının yerini alabilir.

Trane Exergy ısı pompaları, piyasadaki en yüksek sıcaklıkta ısı üretir ve -20 santigrat derece ile +45 santigrat derece arasındaki bir sıcaklık aralığında doğal sudan, atık sudan veya endüstriyel proseslerden enerji sağlayabilir. Bu, müşterilere operasyonel esneklik sağlar ve bu enerjinin geri kazanılabileceği, çıkarılabileceği ve verimli ve çevreye duyarlı ısıtma için bir kaynak olarak kullanılabileceği uygulamaların kapsamını genişletir.

Yeni Trane Exergy Serisi ısı pompaları, özel konutlar, büyük konut binaları, bölgesel ısıtma ağları ve çeşitli endüstriyel prosesler için ısı üretme konusunda 60 yılı aşkın deneyime sahip Finlandiyalı enerji ve temiz teknoloji şirketi Oilon ile işbirliği içinde üretilmektedir.

Trane Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Başkanı Jose La Loggia, "Trane'de enerji yoğunluğunu azaltmak, yaptığımız her işte yol gösterici ilkedir. Isıtma ve soğutmanın sürdürülebilir elektrifikasyonu, sektörü değiştirmede başarılı olmaya ve Avrupa'nın şehirlerinde ve çevresinde hava kalitesini iyileştirmeye bizi bir adım daha yaklaştırıyor. Amacımız bir etki yaratmak ve bugün Oilon ile ortaklığımızla geleneksel ısıtma sistemlerinin elektrifikasyonunu bir kez daha ilerletiyoruz. Trane ısıtma portföyünü yeni Exergy Serisi ile genişleterek, artık Avrupa'daki müşterilerimize piyasadaki en geniş sürdürülebilir ısıtma çözümleri yelpazesinden seçim yapma seçeneği sunuyoruz."

Trane Europe portföy yöneticisi Erik van Oossanen: "Toplumlar, binalar ve sanayi, değerli enerji içeren büyük miktarlarda atık ısı üretiyor. Trane Exergy ısı pompası ile karbon ayak izini ve işletme maliyetlerini azaltmak isteyen müşterilerimiz, geleneksel olarak karbon yoğun uygulamalarda temiz ve enerji verimli ısıtma için bu fazla enerjiyi çıkarmak ve yeniden kullanmak için yeni fırsatlar elde ediyor."

Yeni Trane Exergy Serisi ısı pompaları 30 ila 2000 kW arasında kapasitelerde mevcuttur ve sıfıra yakın küresel ısınma potansiyeline (GWP) sahip R-1234ze soğutucu akışkan içerir. Bu teknoloji, çoğu fosil yakıtlı kazan sistemine kıyasla %400'e kadar daha yüksek verimlilik sunar ve aşağıdakiler için tasarlanmıştır:

- Sıcak su üretmek ve değerli birincil enerjiyi ikame etmek için soğutma tesislerindeki atık ısının geri kazanılması
- Kentsel veya endüstriyel atık sulardan ısının geri kazanılması, bu ısının daha sonra endüstriyel süreçlerde kullanılması veya bölgesel ısıtma şebekesine aktarılması.
- Isıtma için toprak kaynaklı ısı enerjisinin kullanılması, saha dışı ısı kaynaklarının değiştirilmesi
- Evaporatörlerden, soğutma kulelerinden, kurutuculardan vb. endüstriyel süreçlerde genellikle çevreye salınan ısıyı kullanmak ve endüstriyel süreçler için ısıtma enerjisi üretmek
- Bir dış mekan soğutma ünitesi ile birlikte, dış havadan ısı çeker ve bunu alanları ısıtmak, sıcak su üretmek vb. için kullanır.

Isıtmanın elektrifikasyonu için elektrikli çözümler sunmak, Trane'in ve Trane Technologies'in hizmet verdikleri sektörlerde ve pazarlarda karbon emisyonlarını azaltmaya yönelik genel yaklaşımının bir parçasıdır. Müşteri sera gazı emisyonlarını 1 milyar metrik ton azaltmaya yönelik Gigaton Mücadelesi de dahil olmak üzere 2030 Sürdürülebilirlik Taahhütlerinin ilerletilmesine yardımcı olur.

Trane çözüm portföyünün tamamı hakkında daha fazla bilgi için lütfen www.Trane.eu adresini ziyaret edin.

# # #

Trane Hakkında
Trane - küresel bir iklimlendirme yenilikçisi olan Trane Technologies (NYSE: TT) tarafından - ticari ve konut uygulamaları için konforlu, enerji açısından verimli iç mekan ortamları yaratır. Daha fazla bilgi için lütfen www.trane.eu veya www.tranetechnologies.com adreslerini ziyaret edin.

Medya iletişim bilgileri:
Geraldine Velner
+32 493282676


Basın Bültenleri

Basın bülteni

Trane, Propan R-290 Soğutucu Akışkanlı Yeni Nesil Havadan Suya Isı Pompaları LEAF'i Tanıttı

Brüksel, Belçika, 2 Şubat 2024 - İç mekan konfor çözümleri ve hizmetlerinin önde gelen küresel sağlayıcısı ve Trane Technologies'in bir markası olan Trane®, yeni nesil havadan suya ısı pompası Trane LEAF'i duyurdu. 8-30kW arasında...


Basın bülteni

Trane, sürdürülebilir konfor ve proses soğutmasında öncülük eden Aries N propan soğutma gruplarını piyasaya sürüyor

Brüksel, Belçika, 30 Kasım 2023 - İç mekan konfor çözümleri ve hizmetlerinin önde gelen küresel sağlayıcısı ve Trane Technologies' in bir markası olan Trane®, yeni Aries N havadan suya soğutma gruplarını duyurdu. Trane Aries N, doğal soğut...


Basın bülteni

Trane Technologies, COP28'de iklim eylemlerinin hızlandırılması ve şeffaflığın artırılması çağrısında bulundu

SWORDS, İrlanda - 30 Kasım 2023 - Küresel bir iklim yenilikçisi olan Trane Technologies (NYSE:TT), 30 Kasım - 12 Aralık tarihleri arasında Dubai'de düzenlenecek COP28'de yeni ve mevcut çözümlerin geniş ölçekte benimsenmesi, hızlandırılmış...


×

Select Your Language

Selecting a language changes the language and content on the Trane site.

EU ANZ