"Derby College", Trane Isı Pompaları ile 790.000 kWh Enerji ve 160 Ton CO2 Emisyonu Tasarrufu Sağladı

Trane hava ve su kaynaklı ısı pompalarından oluşan kademeli sistem, geleneksel fosil yakıtlı kazanlara yenilenebilir bir alternatif olduğunu kanıtlıyor



Brüksel, Belçika, 12 Mayıs 2023 - İç mekan konfor çözümleri ve hizmetlerinin önde gelen küresel sağlayıcısı ve Trane Technologies'in bir markası olan Trane®, bugün İngiltere'nin Morley kentindeki "Derby College" ile işbirliği yaparak Broomfield Hall Kampüsündeki mevcut fosil yakıtlı kazanların yerine düşük karbonlu bir ısıtma sisteminin kurulduğunu duyurdu. Yeni yüksek verimli termal sistemde Trane Conquest CXAX ve Trane CITY™ RTSF ısı pompaları 600kW ısıtma sağlayan kademeli bir konfigürasyonda bir araya getirilmiştir. Yeni sistem, mevcut kazan sistemine kıyasla Toplam Verimlilik Oranını %400 oranında artırdı ve yılda 790.000 kWh enerji tasarrufu ve 160 tonCO2 emisyonu azaltımı sağlayacak.

Trane Avrupa, Orta Doğu ve Afrika portföy yöneticisi Louis Rompre, "Bu ödüllü proje, iç mekan hava kalitesini iyileştirirken işletme maliyetlerini ve karbon emisyonlarını azaltan Trane termal sistemlerinin en iyi uygulama örneğini temsil ediyor" dedi."Yüksek verimli ısı pompası teknolojilerimiz, fosil yakıtlı kazanlara yenilenebilir bir enerji alternatifi sunarak ısıtma ve soğutma taleplerini birbirine bağlıyor ve binaların ve şehirlerin karbondan arındırılmasında önemli bir rol oynuyor."

"Derby College" Emlak Direktörü - Iain Baldwin, "Trane'in desteği ve hizmetinden çok memnunuz ve bu projenin elde ettiği olumlu etki ve tanınırlıktan gurur duyuyoruz" dedi. "Karbon bazlı fosil yakıtlı ısıtma sistemine güvenmek günümüz toplumunda modası geçmiş ve kabul edilemez bir durumdu. Bu kurulum kolej için doğru yönde atılmış bir adımdır ve yeşil bir alanda yeşil, temiz enerji tedarikinin nasıl kullanılabileceğine dair harika bir örnektir. Kısa süredeki faydalarını ve uzun vadeli etkilerini göreceğiz ve bu çalışmayı kolej arazisi genelinde daha geniş faydalar sağlayacak şekilde geliştirmeyi dört gözle bekliyoruz."

"Derby College" kampüsünde kurulan 600kW ısıtma sistemi, her ikisi de düşük küresel ısınma potansiyeline (GWP) sahip soğutucu akışkanlar içeren Trane CITY™ RTSF sudan suya ve Trane Conquest CXAX havadan suya ısı pompalarına dayanmaktadır.

Trane CITY™ RTSF ,80°C'ye kadar ısıtma kapasitesi sunabilir ve standart olarak yüksek sıcaklıkta ısıtma, sıhhi sıcak su kaynakları, bölgesel ısıtma ve ısı geri kazanım kaskadları gibi uygulamalar için tasarlanmıştır. Isı pompası, atık sudan veya jeotermal sistemlerden 5°C ile 30°C arasında enerji sağlar ve küçük ticari binalar, endüstriyel tesisler ve endüstriyel prosesler için idealdir. Düşük GWP R1234Ze soğutucu akışkan sayesinde güvenli soğutma ve ısıtma çözümü sunarak (mevcut) geleneksel ısıtma sistemi gereksinimleriyle eşleşir.

Trane Conquest CXAX havadan suya scroll ısı pompası, -15°C ortam havasına kadar ulaşan ve 60°C'ye kadar çıkış sıcak su sıcaklığı sunan geniş çalışma haritalarında tersine çevrilebilir soğutma ve ısıtma sunar. Üniteler, Trane tarafından tüm scroll kompresörlü soğutma grupları, ısı pompaları, çok borulu üniteler ve çatılar portföyünde sunulan düşük GWP R-454B soğutucu akışkanına sahiptir. R-454B ,günümüzde scroll kompresör teknolojisi için mevcut soğutucu akışkanlar arasında en düşük GWP değerini sunarak, müşterilerin Avrupa genelinde soğutucu akışkanlara uygulanan artan vergi oranlarını hafifleterek yatırımlarını geleceğe hazırlama ihtiyacına cevap veriyor.

Bu proje Birleşik Krallık hükümetinin Ocak 2022 tarihli dekarbonizasyon özet raporunda vurgulanmış ve Avrupa Isı Pompası Ödülleri (EHPA) 2022 Forumu'nda Halkın Seçimi Ödülü'ne layık görülmüştür. Kurulum, üniversitede güneş panelleri ve yeni LED ışıkların kurulumunu da içeren Kamu Sektörü Dekarbonizasyon Programı aracılığıyla 3,6 milyon £ ile desteklenen daha büyük bir projenin parçasıydı.

Sürdürülebilir soğutma ve ısıtma çözümleri sunmak, Trane'in ve Trane Technologies'in hizmet verdikleri sektörlerde ve pazarlarda karbon emisyonlarını azaltmaya yönelik genel yaklaşımının bir parçasıdır. Müşteri sera gazı emisyonlarını 1 milyar metrik ton azaltmaya yönelik Gigaton Mücadelesi de dahil olmak üzere 2030 Sürdürülebilirlik Taahhütlerinin ilerletilmesine yardımcı olur.

Trane çözüm portföyünün tamamı hakkında daha fazla bilgi için lütfen www.Trane.euadresini ziyaret edin.

# # #

Trane Hakkında

Trane - küresel bir iklimlendirme yenilikçisi olan Trane Technologies (NYSE: TT) tarafından - ticari ve konut uygulamaları için konforlu, enerji verimli iç mekan ortamları yaratır. Daha fazla bilgi için lütfen www.trane.eu veya www.tranetechnologies.com adreslerini ziyaret edin.

Medya iletişim bilgileri:
Geraldine Velner
+32 493282676


Basın Bültenleri

Basın bülteni

Trane, Propan R-290 Soğutucu Akışkanlı Yeni Nesil Havadan Suya Isı Pompaları LEAF'i Tanıttı

Brüksel, Belçika, 2 Şubat 2024 - İç mekan konfor çözümleri ve hizmetlerinin önde gelen küresel sağlayıcısı ve Trane Technologies'in bir markası olan Trane®, yeni nesil havadan suya ısı pompası Trane LEAF'i duyurdu. 8-30kW arasında...


Basın bülteni

Trane Technologies, COP28'de iklim eylemlerinin hızlandırılması ve şeffaflığın artırılması çağrısında bulundu

SWORDS, İrlanda - 30 Kasım 2023 - Küresel bir iklim yenilikçisi olan Trane Technologies (NYSE:TT), 30 Kasım - 12 Aralık tarihleri arasında Dubai'de düzenlenecek COP28'de yeni ve mevcut çözümlerin geniş ölçekte benimsenmesi, hızlandırılmış...


Basın bülteni

Trane, sürdürülebilir konfor ve proses soğutmasında öncülük eden Aries N propan soğutma gruplarını piyasaya sürüyor

Brüksel, Belçika, 30 Kasım 2023 - İç mekan konfor çözümleri ve hizmetlerinin önde gelen küresel sağlayıcısı ve Trane Technologies' in bir markası olan Trane®, yeni Aries N havadan suya soğutma gruplarını duyurdu. Trane Aries N, doğal soğut...


×

Select Your Language

Selecting a language changes the language and content on the Trane site.

EU ANZ