Spoločnosť Trane predstavuje LEAF, novú generáciu tepelných čerpadiel vzduch-voda s chladivom R-290

Brusel, Belgicko, 2. februára 2024 - Spoločnosť Trane®, popredný svetový poskytovateľ riešení a služieb v oblasti vnútorného komfortu a značka Trane Technologies, predstavila novú generáciu tepelných čerpadiel vzduch-voda Trane LEAF. Trane LEAF, ktoré poskytujú vykurovací a chladiaci výkon od 8 do 30 kW, boli navrhnuté tak, aby obsahovali chladivo R-290 (propán), ktoré nenarúša ozónovú vrstvu a má veľmi nízky potenciál globálneho otepľovania (GWP), a poskytovali udržateľné komfortné vykurovanie, chladenie alebo výrobu teplej vody pre ľahké komerčné a obytné budovy.

"Tepelné čerpadlá Trane LEAF bezproblémovo dopĺňajú naše rozsiahle portfólio komfortných tepelných čerpadiel, ktoré je posilnené špecializovanými odbornými znalosťami našich vysoko kvalifikovaných a vyškolených servisných tímov," povedal Louis Rompre, vedúci portfólia spoločnosti Trane v Európe, na Blízkom východe, v Afrike, Austrálii a na Novom Zélande. "Tepelné čerpadlá Trane LEAF sa ideálne hodia na komfortné vykurovanie a prípravu teplej vody. Využitím výnimočných termodynamických vlastností propánu a takmer nulového GWP umožňuje Trane LEAF zákazníkom nielen znížiť priame emisie, ale prispieva aj k výraznému zníženiu priamych aj nepriamych emisií. V regiónoch, kde sa kladie čoraz väčší dôraz na ekologické riešenia, tento produkt vyniká ako rozumná voľba, ktorá je v súlade s naším záväzkom k zodpovednosti za životné prostredie."

V reakcii na vyvíjajúce sa trendy v oblasti klímy a udržateľnosti je Trane LEAF v súlade s regulačnými zmenami, ako je revidované nariadenie Európskej únie o F-plynoch, ktoré rieši obavy súvisiace s vplyvom na skleníkové otepľovanie a rozkladom existujúcich fluórovaných chladív. R-290 (propán) je netoxické chladivo s priamym GWP 0,02 a nulovým potenciálom poškodzovania ozónovej vrstvy (ODP).

Kľúčové vlastnosti tepelných čerpadiel Trane LEAF :

Všestranná prevádzka: Trane LEAF vyniká v rôznych podmienkach, pričom dosahuje zvýšené teploty teplej vody pri nízkych teplotách vonkajšieho vzduchu. Optimálne pracuje až do -20 °C vonkajšieho vzduchu, dodáva zvýšenú teplotu teplej vody +75 °C aj pri 0 °C vonkajšieho vzduchu a +60 °C pri -15 °C vonkajšej teploty, čo z neho robí ideálne riešenie na nahradenie plynových kotlov v ľahkých komerčných a obytných budovách.

Modulárna súprava: Pri riešení väčších požiadaviek na vykurovanie (> 30 kW) umožňuje voliteľná modulárna súprava konfiguráciu až so 4 jednotkami, čo ponúka flexibilitu pri plnení rôznych požiadaviek.

Možnosť pripojenia BMS: Integrácia pripojenia k systému riadenia budov prostredníctvom MODBUS TCP/IP alebo RTU zlepšuje možnosti riadenia a monitorovania a poskytuje používateľom pokročilé a bezproblémové možnosti riadenia.

Úplná technológia poháňaná meničom: Trane LEAF je vybavený plne invertorom poháňaným scroll kompresorom, elektronickým expanzným ventilom a EC bezkefkovým ventilátorom (ventilátormi), vďaka čomu dosahuje veľmi vysokú účinnosť za všetkých pracovných podmienok. Táto technológia zabezpečuje optimálny výkon, čím prispieva k úsporám energie a udržateľnosti životného prostredia.

Vývoj Trane LEAF je v súlade so záväzkom spoločnosti Trane a Trane Technologies k udržateľným inováciám. Poskytovanie udržateľných riešení chladenia a vykurovania je súčasťou celkového prístupu spoločností Trane a Trane Technologies k znižovaniu emisií uhlíka v priemyselných odvetviach a na trhoch, ktoré obsluhujú. Pomáha napĺňať záväzky udržateľnosti do roku 2030 , vrátane výzvy Gigaton, ktorej cieľom je znížiť emisie skleníkových plynov u zákazníkov o 1 miliardu metrických ton.


# # #
O spoločnosti Trane
Trane - spoločnosť Trane Technologies (NYSE: TT), globálny inovátor v oblasti klímy - vytvára pohodlné, energeticky efektívne vnútorné prostredie pre komerčné a rezidenčné aplikácie. Viac informácií nájdete na www.trane.eu alebo www.tranetechnologies.com.

Trane Leaf

Tlačové kontakty:
Geraldine Velner
+32 493282676


Tlačové správy

Tlačová správa

Riešenia tepelných čerpadiel Trane pomáhajú dekarbonizovať školy v talianskej štvrti Fiumicino

Brusel, Belgicko, 31. mája 2023 - Spoločnosť Trane ®, popredný svetový poskytovateľ riešení a služieb v oblasti vnútorného komfortu a značka Trane Technologies, dnes oznámila, že jej riešenia tepelných čerpadiel prispeli k dekarbonizá...


Tlačová správa

Derby College ušetrila 790 000 kWh energie a 160 ton emisií CO2 vďaka tepelným čerpadlám Trane

Brusel, Belgicko, 12. mája 2023 - Spoločnosť Trane®, popredný svetový poskytovateľ riešení a služieb v oblasti vnútorného komfortu a značka Trane Technologies, dnes oznámila spoluprácu s Derby College v Morley v Spojenom kráľovstve,...


Tlačová správa

Spoločnosť Trane Technologies kupuje spoločnosť MTA; rozširuje riešenia a služby chladenia priemyselných procesov

BRUSEL, Belgicko - 4. mája 2023 - Spoločnosť Trane® - by Trane Technologies (NYSE:TT), globálny inovátor v oblasti klímy, získala spoločnosť MTA, talianskeho výrobcu a distribútora udržateľných riešení v oblasti priemyselnéh...


×

Select Your Language

Selecting a language changes the language and content on the Trane site.

EU ANZ