Společnost Trane modernizuje celé portfolio spirálových kompresorů s chladivem R-454B s nízkým GWP

Trane Conquest, který je nyní k dispozici v Evropě, je první jednotkou v portfoliu kompaktních, chladicích jednotek a tepelných čerpadel společnosti Trane, která je vybavena chladivem s nízkým obsahem GWP jako náhradou za R-410A.

Brusel, 16. února 2021 - Společnost Trane®, přední světový poskytovatel řešení a služeb v oblasti vnitřního komfortu a značka Trane Technologies, dnes oznámila, že v celém svém portfoliu chladicích jednotek se spirálovými kompresory, tepelných čerpadel, čtyřtrubkových a rooftopových jednotek zavádí chladivo R-454B s nízkým potenciálem globálního oteplování (GWP) jako klimaticky šetrnější náhradu chladiva R-410A. Chladicí jednotky Conquest CGAX a tepelná čerpadla CXAX pro komfortní a procesní aplikace jsou nyní dostupné v Evropě a jsou prvními z připravovaných jednotek Trane s chladivem nové generace s nízkým GWP.

R-454B má úroveň GWP 466, což je nejnižší hodnota mezi dnes dostupnými chladivy pro technologii spirálových kompresorů, nabízí lepší energetickou účinnost a odpovídající vlastnosti, ale 76% snížení přímého dopadu GWP proti R-410A a 30% snížení proti R-32. Odpovídá na potřebu zákazníků zajistit budoucnost svých investic zmírněním rostoucích daňových sazeb uvalených na chladiva v celé Evropě.

"Ve společnosti Trane bylo vždy naším slibem dodávat správné chladivo ve správném produktu ve správný čas a nabízet tak našim zákazníkům komplexní ekologické řešení, které je odpovědné k životnímu prostředí a dobré pro jejich podnikání," řekl Jose La Loggia, prezident společnosti Trane pro Evropu, Střední východ a Afriku. "Společnost Trane začala v roce 2014 nabízet systémy HVAC s chladivy nové generace s nízkým a velmi nízkým GWP a navrhla produkty, které splňují cíle našich zákazníků v oblasti udržitelnosti, aniž by byla obětována kvalita, spolehlivost nebo výkon. Dnes je Conquest výchozím bodem nové cesty. Budeme pokračovat v uvádění nových produktů v našem portfoliu svitků a přímým přechodem z R-410A na R-454B nabízíme našim zákazníkům nejvyšší možné snížení GWP ze všech možných náhrad."

Zavedením chladiva R-454B v celém portfoliu kompresorů scroll nyní společnost Trane nabízí systémy vytápění, větrání a klimatizace (HVAC) s chladivy s nízkým a velmi nízkým GWP ve všech svých produktových řadách. V závislosti na produktovém portfoliu a technologii kompresoru nabízí společnost Trane jednotky s chladivem R-513A, R-514A, R-1234ze a R-1233zd(E). Tato strategie je v souladu se závazky společnosti Trane Technologies v oblasti udržitelnosti a se závazkem snížit emise uhlíku u zákazníků o jednu gigatunu - což odpovídá ročním emisím uhlíku Itálie, Francie a Spojeného království dohromady.

Nové modely Conquest CGAX a CXAX s R-454B jsou součástí portfolia Trane Technologies EcoWise™. Portfolio exkluzivních produktů EcoWise™ zahrnuje systémy HVAC a chladicí systémy, produkty a iniciativy navržené tak, aby snižovaly dopad produktů, organizace a zákazníků společnosti Trane Technologies na životní prostředí.

Všechny jednotky s novým chladivem R-454B budou testovány ve zkušebně společnosti Trane umístěné ve výrobním a konstrukčním centru ve francouzském Epinalu. Toto zařízení funguje jako validační centrum pro vývoj nových výrobků, které umožňuje simulovat všechny, i extrémní provozní podmínky, s nimiž se setkáváme během životnosti zařízení HVAC. Testy prováděné ve zkušebně Trane ověřují výkon a poskytují zákazníkům potvrzení, že jednotky jsou navrženy tak, aby poskytovaly špičkovou spolehlivost a kvalitu v oboru.



O společnosti Trane

Společnost Trane - Trane Technologies (NYSE: TT), globální inovátor v oblasti klimatu - vytváří komfortní, energeticky účinné vnitřní prostředí pro komerční a rezidenční aplikace. Další informace naleznete na www.trane.eu nebo www.tranetechnologies.com.

Kontakty pro média:
Geraldine Velner
+32 493282676


Tiskové zprávy

Tisková zpráva

Společnost Trane představuje novou generaci propanových tepelných čerpadel LEAF vzduch-voda s chladivem R-290

Brusel, Belgie, 2. února 2024 - Společnost Trane®, přední světový poskytovatel řešení a služeb v oblasti vnitřního komfortu a značka Trane Technologies, představila novou generaci tepelných čerpadel vzduch-voda Trane LEAF. Čerpadla ...


Tisková zpráva

Společnost Trane uvádí na trh propanbutanové chladicí jednotky Aries N, které představují špičku v oblasti udržitelného komfortu a procesního chlazení

Brusel, Belgie, 30. listopadu 2023 - Společnost Trane®, přední světový poskytovatel řešení a služeb v oblasti vnitřního komfortu a značka Trane Technologies, představila nové chladicí jednotky vzduch-voda Aries N. Trane Aries N je nová generace chl...


Tisková zpráva

Společnost Trane Technologies vyzývá na konferenci COP28 k urychlení opatření v oblasti klimatu a zvýšení transparentnosti

SWORDS, Irsko - 30. listopadu 2023 - Společnost Trane Technologies (NYSE:TT), globální inovátor v oblasti klimatu, zdůrazní během konference COP28 v Dubaji, která se koná od 30. listopadu do 12. prosince, zásadní potřebu přijetí nových a...


×

Select Your Language

Selecting a language changes the language and content on the Trane site.

EU ANZ