Spoločnosť Trane organizuje okrúhly stôl o dekarbonizácii nášho hospodárstva, budov a priestorov

Popredné európske organizácie a verejné zainteresované strany prezentujú, ako im inovatívny prístup k vykurovaniu a chladeniu pomáha ušetriť viac ako 3 400 ton CO2 ročne

Brusel, 18. januára 2020 - Spoločnosť Trane®, značka globálneho inovátora v oblasti klímy, spoločnosti Trane Technologies (NYSE: TT), bude 20. januára 2021 o 10:30 hod. stredoeurópskeho času hostiť bezplatnú virtuálnu diskusiu za okrúhlym stolom, na ktorej sa zúčastnia organizácie a verejné zainteresované strany, ktoré majú spoločnú snahu bojovať proti zmene klímy. Účastníci predstavia reálne environmentálne prípady dekarbonizácie vykurovania a chladenia prostredníctvom elektrifikácie a budú diskutovať o tom, ako zvýšiť energetickú účinnosť našich miest, budov a priestorov.

V Európe sú budovy zodpovedné za 40 % spotreby energie a 36 % emisií skleníkových plynov (GHG) a viac ako polovica energie spotrebovanej v budovách pripadá na vykurovanie a chladenie. Počas interaktívnej diskusie za okrúhlym stolom, ktorú povedú Jose La Loggia, prezident spoločnosti Trane pre Európu, Blízky východ a Afriku, a Thomas Nowak, generálny tajomník Európskej asociácie tepelných čerpadiel, sa účastníci dozvedia, ako inovatívny prístup k vykurovaniu, vetraniu a klimatizácii (HVAC) umožňuje štyrom rôznym projektom ušetriť viac ako 3 400 ton CO2 ročne.

"Na celom svete zažívame bezprecedentné požiadavky na prijatie opatrení v oblasti životného prostredia," povedal Jose La Loggia. "Zatiaľ čo obnoviteľné zdroje energie pomáhajú ekologizovať náš globálny systém elektrickej energie, riešenie vplyvu vykurovania a chladenia v budovách a priestoroch je rozhodujúce pre boj proti klimatickým zmenám. Týmto podujatím chceme prezentovať poznatky potrebné na ďalšie urýchlenie opatrení a ovplyvnenie uhlíkovej stopy na ďalšie desaťročia. Naši partneri z celej Európy predvedú, ako už prijímajú túto výzvu a využívajú inovatívne riešenia na výrazné zníženie emisií."

Na podujatí za okrúhlym stolom sa zúčastnia vrcholoví manažéri, inžinierske tímy a zástupcovia nasledujúcich projektov:

- Energy Hub Aalsmeer, Holandsko: Teplo výmenou za chlad. Zvyškové teplo z miestneho dátového centra ako zdroj tepla pre blízke budovy verejných služieb v Aalsmeeri, Holandsko.
- Nemocnica Mater Dei, Malta: Projekt rekuperácie tepla a integrovaný prístup k zariadeniam HVAC - teplá úžitková voda, odvlhčovanie a vykurovanie priestorov s výrazným znížením tradičnej kotolne v najväčšej nemocnici na Malte.
- Hotel Excelsior Rapallo, Taliansko: Zodpovednosť voči životnému prostrediu a optimálny klimatický komfort v izbách, konferenčných priestoroch, kúpeľoch a veľkom vnútornom vyhrievanom bazéne - efektívna dodávka súčasného celoročného chladenia a vykurovania bez tradičných kotlov.
- Škótske vodné horizonty: Skotské tepelné horizonty: špičková kombinácia technológií využívajúca teplo z odpadovej vody na dodávku nízkouhlíkovej energie do diaľkovej tepelnej siete v meste Stirling, Spojené kráľovstvo.

Do roku 2030 prinesú tieto štyri projekty vďaka efektívnemu a udržateľnému vykurovaniu a chladeniu úsporu viac ako 34 000 ton emisií CO2, čím prispejú k záväzkom spoločnosti Trane Technologies znížiť do roku 2030 emisie uhlíka u zákazníkov o jednu gigatonu, čo zodpovedá ročným emisiám uhlíka Talianska, Francúzska a Spojeného kráľovstva dohromady.

Registrácia

Okrúhly stôl a zasadnutie s otázkami a odpoveďami sa budú vysielať naživo 20. januára od 10.30 do 12.00 h (SEČ).



O spoločnosti Trane

Spoločnosť Trane - Trane Technologies (NYSE: TT), globálny inovátor v oblasti klímy - vytvára pohodlné, energeticky efektívne vnútorné prostredie pre komerčné a rezidenčné aplikácie. Viac informácií nájdete na www.trane.eu alebo www.tranetechnologies.com.

Tlačové kontakty:
Geraldine Velner
+32 493282676


Tlačové správy

Tlačová správa

Spoločnosť Trane predstavuje LEAF, novú generáciu tepelných čerpadiel vzduch-voda s chladivom R-290

Brusel, Belgicko, 2. februára 2024 - Spoločnosť Trane®, popredný svetový poskytovateľ riešení a služieb v oblasti vnútorného komfortu a značka Trane Technologies, predstavila novú generáciu tepelných čerpadiel vzduch-voda Trane LEAF. Tran...


Tlačová správa

Riešenia tepelných čerpadiel Trane pomáhajú dekarbonizovať školy v talianskej štvrti Fiumicino

Brusel, Belgicko, 31. mája 2023 - Spoločnosť Trane ®, popredný svetový poskytovateľ riešení a služieb v oblasti vnútorného komfortu a značka Trane Technologies, dnes oznámila, že jej riešenia tepelných čerpadiel prispeli k dekarbonizá...


Tlačová správa

Derby College ušetrila 790 000 kWh energie a 160 ton emisií CO2 vďaka tepelným čerpadlám Trane

Brusel, Belgicko, 12. mája 2023 - Spoločnosť Trane®, popredný svetový poskytovateľ riešení a služieb v oblasti vnútorného komfortu a značka Trane Technologies, dnes oznámila spoluprácu s Derby College v Morley v Spojenom kráľovstve,...


×

Select Your Language

Selecting a language changes the language and content on the Trane site.

EU ANZ