Trane Technologies upozorňuje na najnovšie trendy v dekarbonizovaných mestách na Svetovom klimatickom fóre v Európe

Spoločnosť Trane Technologies a Európska asociácia tepelných čerpadiel vystupujú na pódiu a skúmajú nástroje a stratégie pre opatrenia v oblasti klímy

BRUSEL, 17. novembra 2020 - Dnes sa na Svetovom klimatickom fóre v Európe José La Loggia, prezident divízie komerčnej HVAC pre Európu, Blízky východ a Afriku spoločnosti Trane Technologies (NYSE: TT), ktorá je globálnym inovátorom v oblasti klímy, pripojí k Thomasovi Nowakovi, generálnemu tajomníkovi Európskej asociácie tepelných čerpadiel (EHPA), na diskusii pri ohni s názvom Budúcnosť je teraz: Obnoviteľné vykurovanie a chladenie pre dekarbonizované hospodárstvo. Spoločnosť Trane Technologies organizuje toto fórum ako súčasť virtuálneho londýnskeho Týždňa klimatických opatrení s cieľom zhromaždiť myšlienkových lídrov a preskúmať stratégie klimatických opatrení v celej Európe.

La Loggia a Nowak budú diskutovať o tom, ako dekarbonizovať mestá prostredníctvom obnoviteľných zdrojov energie na bezuhlíkové vykurovanie a chladenie v budovách, vnútorných priestoroch a priemyselných procesoch. Budú vyzývať tvorcov politík a priemysel, aby spolupracovali na vytvorení pozitívneho rámca, ktorý uľahčí vlastníkom budov a inštalatérom robiť pozitívne rozhodnutia smerom k udržateľnejšej budúcnosti.

"Spoločnosť Trane Technologies minulý rok predstavila svoje záväzky udržateľnosti do roku 2030 a naďalej pracujeme na efektívnych a udržateľných riešeniach vykurovania a chladenia pre budovy, domácnosti a dopravu, ktoré znižujú globálne emisie skleníkových plynov," povedal La Loggia. "Rozhodnutia, ktoré robíme dnes, ovplyvnia budúce generácie. Spolupráca s ďalšími myšlienkovými lídrami na Svetovom fóre o klíme v Európe a partnerstvo so združeniami, ako je EHPA, s cieľom povzbudiť priemysel a tvorcov politík k väčším opatreniam je spôsob, akým dosiahneme pokrok smerom k udržateľnejším, elektrifikovaným mestám s nulovými emisiami."

"Premena odvetvia vykurovania a chladenia prostredníctvom zavádzania udržateľných postupov je pre EHPA kľúčová," povedal Thomas Nowak. "Na vykurovanie a chladenie sa spotrebuje 50 % ročného dopytu po konečnej energii v Európskej únii, pričom približne 75 % tejto energie je fosílneho pôvodu. Technológia tepelných čerpadiel môže zabezpečiť čisté, účinné a nákladovo efektívne vykurovanie a chladenie, čím sa výrazne zníži uhlíková stopa hospodárstva a zároveň sa zlepší kvalita vnútorného a vonkajšieho vzduchu. Využitie tejto ľahko dostupnej technológie môže umožniť tvorcom politík ambicióznejšie stanovenie cieľov na ceste k uhlíkovo neutrálnej Európe do roku 2050."

Kvalita vnútorného prostredia - vrátane vykurovania a chladenia - je viac ako kedykoľvek predtým rozhodujúca pre zabezpečenie zdravých a pohodlných vnútorných priestorov pre obyvateľov vrátane študentov a kancelárskych pracovníkov, pacientov v zdravotníctve a pre fungovanie tovární.

V porovnaní s energeticky náročnými a emisne náročnými plynovými a olejovými kotlami sú plne elektrické tepelné čerpadlá a riešenia ako Trane Sintesis™ Balance CMAF, ktoré dokážu súčasne dodávať teplú a chladenú vodu na vykurovanie a chladenie, dokonca o 350 % energeticky účinnejšie. Dokážu zhodnocovať a opätovne využívať energiu bez toho, aby produkovali vlastné emisie uhlíka alebo NOx. Navyše, ak budova odoberá elektrickú energiu zo siete, ktorá vyrába energiu z obnoviteľných zdrojov, tieto plne elektrické systémy môžu poskytovať vykurovanie a chladenie s nulovými emisiami - čo je významný krok na ceste k elektrifikácii a dekarbonizácii budov a miest.

"Ak chceme skutočne výrazne znížiť emisie oxidu uhličitého a zmierniť zmenu klímy, odklon od vykurovania fosílnymi palivami je rozhodujúci," povedal La Loggia. "Nové a existujúce budovy a výrobné zariadenia sa budú používať ešte desaťročia. Musíme spoločne pracovať na čistejšej, zdravšej a bezpečnejšej energetickej transformácii v Európe."



O spoločnosti Trane Technologies

Spoločnosť Trane Technologies (NYSE: TT) je globálnym inovátorom v oblasti klímy. Prostredníctvom našich strategických značiek Trane a Thermo King a nášho portfólia ekologicky zodpovedných produktov a služieb prinášame efektívne a udržateľné klimatické riešenia pre budovy, domácnosti a dopravu. Ďalšie novinky nájdete na stránke www.tranetechnologies.com.

Tlačové kontakty:
Geraldine Velner
+32 493282676


Tlačové správy

Tlačová správa

Spoločnosť Trane predstavuje LEAF, novú generáciu tepelných čerpadiel vzduch-voda s chladivom R-290

Brusel, Belgicko, 2. februára 2024 - Spoločnosť Trane®, popredný svetový poskytovateľ riešení a služieb v oblasti vnútorného komfortu a značka Trane Technologies, predstavila novú generáciu tepelných čerpadiel vzduch-voda Trane LEAF. Tran...


Tlačová správa

Riešenia tepelných čerpadiel Trane pomáhajú dekarbonizovať školy v talianskej štvrti Fiumicino

Brusel, Belgicko, 31. mája 2023 - Spoločnosť Trane ®, popredný svetový poskytovateľ riešení a služieb v oblasti vnútorného komfortu a značka Trane Technologies, dnes oznámila, že jej riešenia tepelných čerpadiel prispeli k dekarbonizá...


Tlačová správa

Derby College ušetrila 790 000 kWh energie a 160 ton emisií CO2 vďaka tepelným čerpadlám Trane

Brusel, Belgicko, 12. mája 2023 - Spoločnosť Trane®, popredný svetový poskytovateľ riešení a služieb v oblasti vnútorného komfortu a značka Trane Technologies, dnes oznámila spoluprácu s Derby College v Morley v Spojenom kráľovstve,...


×

Select Your Language

Selecting a language changes the language and content on the Trane site.

EU ANZ