Spoločnosť Trane predstavuje nové strešné systémy Airfinity™ s adaptívnym frekvenčným pohonom

Nové strešné tepelné čerpadlá Trane so zdrojom vzduchu sú vybavené technológiou premenlivých otáčok a inteligentným riadením, ktoré prispôsobujú výkony chladenia a vykurovania požiadavkám budovy.

Brusel, 16. septembra 2020 - Spoločnosť Trane®, popredný svetový poskytovateľ riešení a služieb v oblasti vnútorného komfortu a značka Trane Technologies, dnes oznámila najnovšie prírastky do svojho portfólia strešných tepelných čerpadiel vzduch-vzduch Airfinity™. Nové jednotky sú vybavené kompresormi s premenlivou rýchlosťou Adaptive Frequency™ Drive a sú k dispozícii vo výkonoch od 20 do 65 kW, čím riešia potreby malých až stredne veľkých komerčných alebo priemyselných budov.

Vďaka technológii Adaptive Frequency™ Drive jednotky poskytujú zvýšenú účinnosť pri čiastočnom zaťažení so sezónnym koeficientom energetickej účinnosti (SEER) až do 5,57 kW/kW a sezónnym koeficientom výkonu (SCOP) až do 3,38 kW/kW. Všetky modely prekračujú požiadavky smernice o ekodizajne Tier 2 (2021). Jednotky sa plynule prispôsobujú požiadavkám budovy a prinášajú nižšiu spotrebu energie, prísnejšiu reguláciu teploty a lepší komfort pre obyvateľov. Strešné jednotky sú vhodné aj pre skladové priestory a sklady, kde poskytujú stabilné vnútorné prostredie.

Na ďalšie zvýšenie udržateľnosti prevádzky budov sú strešné jednotky Trane Airfinity™ vybavené ďalšími funkciami na úsporu energie, ako je adaptívne prúdenie vzduchu s ventilátormi s premenlivou rýchlosťou, voľné chladenie a rekuperácia tepla. Kompatibilita so systémom správy budov Trane Tracer Concierge™ umožňuje správcom budov spravovať viacero strešných systémov na diaľku pomocou tabletu alebo smartfónu a prispôsobovať úroveň komfortu aktuálnym potrebám budovy.

Dominique Silva, produktový manažér spoločnosti Trane Europe: S rastúcou mierou urbanizácie a zvyšujúcim sa počtom ľudí, ktorí trávia viac času v interiéroch, je kontrola klímy a kvalita vzduchu čoraz dôležitejšia. Strešné jednotky s kompaktným dizajnom a multifunkčnými schopnosťami sú vhodné najmä pre budovy v mestských oblastiach, kde je priestor zvyčajne obmedzený. Týmito novými prírastkami do portfólia rozširuje spoločnosť Trane ponuku až do 20 kW, čím dáva majiteľom budov väčší výber a flexibilitu. Teraz ponúkame sériu jednotiek do 300 kW, ktoré sú vybavené rovnakým regulátorom a dokážu spolupracovať.

Portfólio Airfinity™ zostavuje vonkajšie chladiace, vykurovacie a ventilačné jednotky typu "všetko v jednom" typu plug-and-play, ktoré sú navrhnuté tak, aby šetrili čas inštalatérov a znižovali prvé a priebežné náklady na údržbu. Výkon jednotiek bol starostlivo testovaný a overený v najmodernejšom testovacom zariadení spoločnosti Trane v Epinale vo Francúzsku. Toto špičkové testovacie zariadenie je schválené na testovanie výrobkov HVAC v súlade s najvyššími priemyselnými normami, vrátane napríklad európskej normy EN 14511 a požiadaviek Eurovent.

Niektoré kľúčové vlastnosti strešných systémov Trane Airfinity™ s adaptívnym frekvenčným pohonom Adaptive Frequency™ Drive:

20 až 65 kW vykurovací a chladiaci výkon
Rozsah prietoku vzduchu od 3 860 do 12 000 m3/hod.
Prekračuje prahové hodnoty Ecodesign Tier 2, ktoré vstúpia do platnosti v júli 2021
Voľná chladiaca prevádzka v lete a možnosť rekuperácie tepla na zvýšenie účinnosti a udržateľnej prevádzky
Prevádzka tepelného čerpadla až do mínus 10 stupňov Celzia vonkajšieho vzduchu a hybridný režim využívajúci prídavné vykurovanie pre chladnejšie podnebie
Žiadna spotreba energie z dodatočných potrubných systémov a sietí čerpadiel.

Trane Airfinity™ je v súlade so snahami spoločnosti Trane Technologies o udržateľnosť do roku 2030 a so záväzkom znížiť emisie uhlíka u zákazníkov o jednu gigatonu, čo zodpovedá ročným emisiám Talianska, Francúzska a Spojeného kráľovstva dohromady.

Viac informácií o kompletnom portfóliu riešení spoločnosti Trane nájdete na www.Trane.eu .


O spoločnosti Trane

Spoločnosť Trane - Trane Technologies (NYSE: TT), globálny inovátor v oblasti klímy - vytvára pohodlné, energeticky efektívne vnútorné prostredie pre komerčné a rezidenčné aplikácie. Viac informácií nájdete na www.trane.eu alebo www.tranetechnologies.com.

Tlačové kontakty:
Geraldine Velner
+32 493282676


Tlačové správy

Tlačová správa

Spoločnosť Trane predstavuje LEAF, novú generáciu tepelných čerpadiel vzduch-voda s chladivom R-290

Brusel, Belgicko, 2. februára 2024 - Spoločnosť Trane®, popredný svetový poskytovateľ riešení a služieb v oblasti vnútorného komfortu a značka Trane Technologies, predstavila novú generáciu tepelných čerpadiel vzduch-voda Trane LEAF. Tran...


Tlačová správa

Riešenia tepelných čerpadiel Trane pomáhajú dekarbonizovať školy v talianskej štvrti Fiumicino

Brusel, Belgicko, 31. mája 2023 - Spoločnosť Trane ®, popredný svetový poskytovateľ riešení a služieb v oblasti vnútorného komfortu a značka Trane Technologies, dnes oznámila, že jej riešenia tepelných čerpadiel prispeli k dekarbonizá...


Tlačová správa

Derby College ušetrila 790 000 kWh energie a 160 ton emisií CO2 vďaka tepelným čerpadlám Trane

Brusel, Belgicko, 12. mája 2023 - Spoločnosť Trane®, popredný svetový poskytovateľ riešení a služieb v oblasti vnútorného komfortu a značka Trane Technologies, dnes oznámila spoluprácu s Derby College v Morley v Spojenom kráľovstve,...


×

Select Your Language

Selecting a language changes the language and content on the Trane site.

EU ANZ