Derby College ušetřila 790 000 kWh energie a 160 tun emisí CO2 díky tepelným čerpadlům Trane

Kaskádový systém tepelných čerpadel Trane vzduch-voda, se osvědčuje jako obnovitelná alternativa k tradičním kotlům na fosilní paliva.

Brusel, Belgie, 12. května 2023 - Společnost Trane®, přední světový poskytovatel řešení a služeb v oblasti vnitřního komfortu a značka Trane Technologies, dnes oznámily spolupráci s Derby College v Morley ve Velké Británii, jejímž výsledkem je instalace nízkouhlíkového topného systému, který nahradí stávající kotle na fosilní paliva v kampusu Broomfield Hall. Nový vysoce účinný tepelný systém je vybaven tepelnými čerpadly Trane Conquest CXAX a Trane CITY™ RTSF kombinovanými v kaskádovém uspořádání, které poskytuje 600 kW výkonu. Nový systém zlepšil celkový faktor účinnosti o 400% ve srovnání se stávajícím systémem a ročně přinese úsporu až 790 000 kWh energie a snížení emisí CO2 o 160 tun.

"Tento oceněný projekt představuje příklad nejlepšího praktického využití tepelných systémů Trane, které snižují provozní náklady a emise uhlíku a zároveň zlepšují kvalitu vzduchu v interiéru," řekl Louis Rompre, portfolio manažer společnosti Trane pro Evropu, Střední východ a Afriku."Naše technologie vysoce účinných tepelných čerpadel představuje udržitelnou alternativu ke kotlům na fosilní paliva, propojuje požadavky na vytápění a chlazení a hraje klíčovou roli v dekarbonizaci budov a měst."

"Jsme potěšeni jakou podporu a servis nám společnost Trane poskytla a jsme hrdí na pozitivní ovace a ocenění, kterého tento projekt dosáhl," řekl Iain Baldwin, ředitel oddělení nemovitostí na Derby College. "Spoléhat se na systém vytápění založený na fosilních palivech s uhlíkovými emisemi je zastaralé a v dnešní společnosti nepřijatelné řešení. Tato instalace je pro vysokou školu krokem správným směrem a je skvělým příkladem toho, jak lze na zelené louce využít ekologickou, čistou energii. Uvidíme okamžité přínosy i dlouhodobější dopady a těšíme se, že na tuto práci navážeme v rámci celého areálu kampusu."

Vytápěcí systém o výkonu 600 kW instalovaný v areálu Derby College je založen na tepelných čerpadlech Trane CITY™ RTSF voda-voda a Trane Conquest CXAX vzduch-voda, která jsou vybavena chladivy s nízkým potenciálem globálního oteplování (GWP).

Trane CITY™ RTSF může poskytovat teplotu až 80 °C a bylo původně navrženo pro aplikace jako je vysokoteplotní vytápění, zásobování sanitární teplou vodou, dálkové vytápění a kaskády s rekuperací tepla. Tepelné čerpadlo získává energii z odpadní vody nebo geotermálních systémů o teplotě 5 °C 30°C a je ideální pro malé komerční budovy, průmyslové objekty a procesy. Odpovídá (stávajícím) požadavkům konvenčních topných systémů a díky chladivu R1234ze s nízkým GWP poskytuje bezpečné řešení chlazení a vytápění.

Tepelné čerpadlo Trane Conquest CXAX vzduch-voda typu scroll nabízí reverzibilní chlazení a vytápění a díky rozšířeným operačním mapám umožňuje vytápět při teplotě až -15 °C okolního vzduchu a pro až 60 °C výstupní teploty teplé vody. Jednotky jsou vybaveny chladivem R-454B s nízkým GWP, které společnost Trane nabízí v celém svém portfoliu chladicích jednotek se scroll kompresorem, tepelných čerpadel, vícetrubkových jednotek a rooftopových jednotek. R-454B nabízí nejnižší GWP mezi dnes dostupnými chladivy pro jednotky se scroll kompresory, čímž reaguje na potřebu zákazníků zajistit budoucnost svých investic zmírněním rostoucích daňových sazeb uvalených na chladiva v Evropě.

Tento projekt byl vyzdvižen v souhrnné zprávě britské vlády o dekarbonizaci z ledna 2022 a také získal cenu People's Choice Award na fóru European Heat Pump Awards (EHPA) 2022. Instalace byla součástí většího projektu podpořeného částkou 3,6 milionu liber prostřednictvím programu dekarbonizace veřejného sektoru, který zahrnoval také instalaci solárních panelů a nových LED světel na vysoké škole.

Poskytování udržitelných řešení chlazení a vytápění je součástí celkového přístupu společností Trane a Trane Technologies ke snižování emisí uhlíku v průmyslových odvětvích a na trzích, které obsluhují. Pomáhá tak prosazovat závazky udržitelnosti do roku 2030, včetně výzvy Gigaton challange, jejímž cílem je snížit emise skleníkových plynů u zákazníků o 1 miliardu metrických tun.

Další podrobnosti o kompletním portfoliu řešení společnosti Trane naleznete na adrese www.Trane.eu.

O společnosti Trane

Společnost Trane - Trane Technologies (NYSE: TT), globální inovátor v oblasti klimatu - vytváří komfortní, energeticky účinné vnitřní prostředí pro komerční a rezidenční aplikace. Další informace naleznete nawww.trane.eu nebo www.tranetechnologies.com.

Kontakty pro média:
Geraldine Velner

Společnost Trane představuje novou generaci propanových tepelných čerpadel LEAF vzduch-voda s chladivem R-290

Brusel, Belgie, 2. února 2024 - Společnost Trane®, přední světový poskytovatel řešení a služeb v oblasti vnitřního komfortu a značka Trane Technologies, představila novou generaci tepelných čerpadel vzduch-voda Trane LEAF. Čerpadla ...

Společnost Trane uvádí na trh propanbutanové chladicí jednotky Aries N, které představují špičku v oblasti udržitelného komfortu a procesního chlazení

Brusel, Belgie, 30. listopadu 2023 - Společnost Trane®, přední světový poskytovatel řešení a služeb v oblasti vnitřního komfortu a značka Trane Technologies, představila nové chladicí jednotky vzduch-voda Aries N. Trane Aries N je nová generace chl...

Společnost Trane Technologies vyzývá na konferenci COP28 k urychlení opatření v oblasti klimatu a zvýšení transparentnosti

SWORDS, Irsko - 30. listopadu 2023 - Společnost Trane Technologies (NYSE:TT), globální inovátor v oblasti klimatu, zdůrazní během konference COP28 v Dubaji, která se koná od 30. listopadu do 12. prosince, zásadní potřebu přijetí nových a...

Select Your Language

Selecting a language changes the language and content on the Trane site.

EU ANZ