Spoločnosť Trane uvádza na trh propánové chladiace zariadenia Aries N, ktoré sú lídrom v oblasti udržateľného komfortu a procesného chladenia

Brusel, Belgicko, 30. novembra 2023 - Spoločnosť Trane®, popredný svetový poskytovateľ riešení a služieb v oblasti vnútorného komfortu a značka Trane Technologies, oznámila svoje nové chladiace zariadenia vzduch-voda Aries N. Trane Aries N je nová generácia chladičov, ktoré sú navrhnuté tak, aby obsahovali prírodné chladivo a predstavovali hodnotnú alternatívu pre staré chladiče s "vysokým GWP" (potenciál globálneho otepľovania) HFC alebo NH3 v komfortných a procesných zariadeniach. Tieto najmodernejšie chladiace zariadenia využívajú prírodné chladivo R-290 (propán), ktoré poskytuje vynikajúce termodynamické a energeticky účinné schopnosti pri chladiacich výkonoch od 175 kW do 335 kW.

"Záväzok spoločnosti Trane dodávať prelomové produkty, ktoré sú na čele s udržateľnosťou, pokračuje s chladičmi Aries N," povedal Louis Rompre, vedúci portfólia spoločnosti Trane v Európe, na Blízkom východe, v Afrike, Austrálii a na Novom Zélande. "Keďže klíma a udržateľnosť sa stávajú hlavnými prioritami v spoločenských a obchodných trendoch a predpisy týkajúce sa fluórovaných chladív sa sprísňujú, chladiče Aries N ponúkajú veľmi potrebné riešenie. Vďaka nulovému potenciálu poškodzovania ozónovej vrstvy a zanedbateľnému vplyvu na globálne otepľovanie tieto riešenia zvyšujú latku technických možností a udržateľnosti v širokom spektre aplikácií."

R-290 je netoxické prírodné chladivo s priamym potenciálom globálneho otepľovania 0,02[1] a nulovým potenciálom poškodzovania ozónovej vrstvy (ODP). Okrem toho sa pri výbere chladiva R-290 zvyšujú aj daňové výhody. Mnohé krajiny ponúkajú národné stimuly a R-290 je v súčasnosti vyňaté z programu postupného znižovania spotreby fluórovaných chladív, ako ho upravujú orgány EÚ. Trane Aries N umožňuje zákazníkom ďalej znižovať priame aj nepriame emisie používaním menšieho množstva chladiva na kilowatt chladiaceho výkonu v kombinácii s vyššou sezónnou účinnosťou.

Nové chladiace jednotky Trane Aries N dopĺňajú široké portfólio komfortných a procesných riešení spoločnosti s chladivami s veľmi nízkym GWP, ako sú jednotky R-1234ze a R-1233zd(E), ktoré sú podporované špecializovanými a vysoko kvalifikovanými servisnými tímami spoločnosti Trane. Vyznačujú sa dvojokruhovým dizajnom, EC ventilátormi, elektronickými expanznými ventilmi a semi-hermetickými kompresormi poháňanými invertorom, ktoré zabezpečujú výnimočnú účinnosť pri rôznych požiadavkách na chladenie. Okrem toho si zákazníci môžu vybrať z voliteľných funkcií, ako je čiastočná rekuperácia tepla a funkcia Super Low Noise.

Chladiče Aries N sú vhodné na priemyselné procesné chladenie a slúžia ako vynikajúca voľba na komfortné chladenie v komerčných systémoch HVAC. Sú obzvlášť výhodné pre priemyselné procesy vyžadujúce chladenie chladnou vodou, napríklad pre potravinársku a nápojovú alebo farmaceutickú výrobu a skladovanie. Okrem toho sú chladiace zariadenia Aries N veľmi výhodné pre poradcov v oblasti HVAC, projektantov a správcov budov, ktorí hľadajú riešenia komfortného chladenia.

Chladiace jednotky Aries N zdôrazňujú záväzok spoločností Trane a Trane Technologies k udržateľným inováciám. Poskytovanie udržateľných riešení chladenia a vykurovania je súčasťou celkového prístupu spoločností Trane a Trane Technologies k znižovaniu emisií uhlíka v priemyselných odvetviach a na trhoch, ktoré obsluhujú. Pomáha napĺňať záväzky udržateľnosti do roku 2030 vrátane výzvy Gigaton, ktorej cieľom je znížiť emisie skleníkových plynov u zákazníkov o 1 miliardu metrických ton.

Viac informácií o kompletnom portfóliu riešení spoločnosti Trane nájdete na stránke www.Trane.eu.

[1] 100-ročný GWP podľa Medzivládneho panelu pre zmenu klímy (IPCC), AR6.

# # #


O spoločnosti Trane

Trane - spoločnosť Trane Technologies (NYSE: TT), globálny inovátor v oblasti klímy - vytvára pohodlné, energeticky efektívne vnútorné prostredie pre komerčné a rezidenčné aplikácie. Viac informácií nájdete na www.trane.eu alebo www.tranetechnologies.com.


Aries N

Tlačové kontakty:
Geraldine Velner
+32 493282676


Tlačové správy

Tlačová správa

Spoločnosť Trane predstavuje LEAF, novú generáciu tepelných čerpadiel vzduch-voda s chladivom R-290

Brusel, Belgicko, 2. februára 2024 - Spoločnosť Trane®, popredný svetový poskytovateľ riešení a služieb v oblasti vnútorného komfortu a značka Trane Technologies, predstavila novú generáciu tepelných čerpadiel vzduch-voda Trane LEAF. Tran...


Tlačová správa

Riešenia tepelných čerpadiel Trane pomáhajú dekarbonizovať školy v talianskej štvrti Fiumicino

Brusel, Belgicko, 31. mája 2023 - Spoločnosť Trane ®, popredný svetový poskytovateľ riešení a služieb v oblasti vnútorného komfortu a značka Trane Technologies, dnes oznámila, že jej riešenia tepelných čerpadiel prispeli k dekarbonizá...


Tlačová správa

Derby College ušetrila 790 000 kWh energie a 160 ton emisií CO2 vďaka tepelným čerpadlám Trane

Brusel, Belgicko, 12. mája 2023 - Spoločnosť Trane®, popredný svetový poskytovateľ riešení a služieb v oblasti vnútorného komfortu a značka Trane Technologies, dnes oznámila spoluprácu s Derby College v Morley v Spojenom kráľovstve,...


×

Select Your Language

Selecting a language changes the language and content on the Trane site.

EU ANZ