Spoločnosť Trane predstavuje RTXC, nové tepelné čerpadlo vzduch-voda s technológiou skrutkového kompresora

Trane RTXC ponúka špičkovú účinnosť vykurovania a chladenia, nepretržitú reguláciu výkonu a spoľahlivý výkon vďaka technológii skrutkových kompresorov Trane

Brusel, 4. mája 2021 - Spoločnosť Trane®, popredný svetový poskytovateľ riešení a služieb v oblasti vnútorného komfortu a značka Trane Technologies, dnes predstavila RTXC, svoje prvé európske tepelné čerpadlo vzduch-voda s patentovanou technológiou skrutkového kompresora. RTXC, ktoré ponúka špičkovú účinnosť na trhu, renomovanú spoľahlivosť skrutkového kompresora a širokú prevádzkovú mapu, spĺňa požiadavky na robustné a vysoko výkonné komfortné chladenie a vykurovanie v celej Európe.

Technológia skrutkového kompresora Trane umožňuje tepelnému čerpadlu RTXC plynulú reguláciu výkonu, čo výrazne zvyšuje stabilitu teploty vody. Výkon riadi adaptívny regulátor Trane Tracer™ UC800, ktorý dokáže udržať jednotku v prevádzke aj napriek najnáročnejším podmienkam a udalostiam, keď by sa iné jednotky jednoducho vypli.

Kancelárske budovy, nemocnice, hotely a iné budovy vyžadujúce energeticky efektívny systém komfortného chladenia a vykurovania môžu teraz využívať výhody špičkovej účinnosti Trane RTXC. Vďaka až o 20 % lepšej účinnosti ako konkurenčné jednotky a koeficientu účinnosti (COP) na úrovni 3,5 ponúka Trane RTXC nižšie prevádzkové náklady a znižuje energetickú náročnosť budovy. Vďaka špičkovej prevádzkovej mape na trhu a schopnosti dodávať 55 stupňov Celzia vykurovania pri teplote okolia až -10 stupňov Celzia je jednotka RTXC ideálnym riešením pre aplikácie komfortného vykurovania v celej Európe.

Erik van Oossanen, portfólio manažér spoločnosti Trane Europe: V spoločnosti Trane neustále zvyšujeme počet možností a technológií pre našich zákazníkov, ktoré vytvárajú príležitosti na zvýšenie účinnosti ich budov. Tepelné čerpadlá vzduch-voda prenášajú energiu z okolitého vzduchu do budovy, čím dodávajú obnoviteľnú energiu a pomáhajú výrazne znížiť energetickú náročnosť budov. Uvedením tepelného čerpadla vzduch-voda RTXC založeného na našom preslávenom skrutkovom kompresore teraz robíme ďalší krok vpred týmto smerom.

Medzi kľúčové vlastnosti nového tepelného čerpadla Trane RTXC patria:

- Vlastný skrutkový kompresor Trane a 380 až 770 kW trvalého vykurovacieho a chladiaceho výkonu.
- Špičková účinnosť a prevádzková mapa na trhu, ktorá zabezpečuje prevádzku tepelného čerpadla a teplú vodu až do 55 °C pri teplote okolia do -10 °C.
- Trieda A v účinnosti chladenia a vykurovania pri plnom zaťažení
- Vzduchom poháňaná obnoviteľná technológia s nižšou uhlíkovou stopou v porovnaní s technológiami na fosílne palivá.
- Systém čiastočnej rekuperácie tepla, ktorý umožňuje zákazníkom opätovne využiť "voľné teplo" a zároveň dodáva komfortné chladenie.
- Tepelné čerpadlo vzduch-voda RTXC bude k dispozícii s chladivom R134a a R513A.



O spoločnosti Trane
Spoločnosť Trane - Trane Technologies (NYSE: TT), globálny inovátor v oblasti klímy - vytvára pohodlné, energeticky efektívne vnútorné prostredie pre komerčné a rezidenčné aplikácie. Viac informácií nájdete na www.trane.eu alebo www.tranetechnologies.com.

Tlačové kontakty:
Geraldine Velner
+32 493282676


Tlačové správy

Tlačová správa

Spoločnosť Trane predstavuje LEAF, novú generáciu tepelných čerpadiel vzduch-voda s chladivom R-290

Brusel, Belgicko, 2. februára 2024 - Spoločnosť Trane®, popredný svetový poskytovateľ riešení a služieb v oblasti vnútorného komfortu a značka Trane Technologies, predstavila novú generáciu tepelných čerpadiel vzduch-voda Trane LEAF. Tran...


Tlačová správa

Riešenia tepelných čerpadiel Trane pomáhajú dekarbonizovať školy v talianskej štvrti Fiumicino

Brusel, Belgicko, 31. mája 2023 - Spoločnosť Trane ®, popredný svetový poskytovateľ riešení a služieb v oblasti vnútorného komfortu a značka Trane Technologies, dnes oznámila, že jej riešenia tepelných čerpadiel prispeli k dekarbonizá...


Tlačová správa

Derby College ušetrila 790 000 kWh energie a 160 ton emisií CO2 vďaka tepelným čerpadlám Trane

Brusel, Belgicko, 12. mája 2023 - Spoločnosť Trane®, popredný svetový poskytovateľ riešení a služieb v oblasti vnútorného komfortu a značka Trane Technologies, dnes oznámila spoluprácu s Derby College v Morley v Spojenom kráľovstve,...


×

Select Your Language

Selecting a language changes the language and content on the Trane site.

EU ANZ